Case Study – Pathfield School, Devon

By | 2 September 2021

Pathfield School, a specialist-maintained SEN school in Barnstaple, Devon, has increased its pupil numbers for the new academic year.

To help accommodate these extra pupils, the school has had a brand new, purpose-built building constructed by Wernick Group with the project being managed by Principal Contractor Mercury Construction.

To complement the impressive interior of the new building, the school have provided students with a dedicated, outside play space to promote physical development, friendships, as well as social and emotional development.

The initial project involved installing two free-standing mono-pitch canopies spanning a total of 57 square metres and a walkway spanning 66 square-metres around the new building. Twinfix were approached by Mercury Construction to design, manufacture, and install these structures.

Once the building was complete and realising the benefits that a playground canopy could add to their outdoor area, the school approached Twinfix to provide them with a further canopy spanning a total of 43 square-metres.

All the canopies have aluminium frames powder coated in anthracite grey RAL 7037.  As this metal doesn’t rust in use, they will keep their good looks throughout their long life.

The roof glazing consists of Twinfix Multi-Link-Panels NF fitted with tough 25mm multiwall polycarbonate.  The NF denotes that these panels conform to the HSE’s recommended drop test ACR[M]001:2019, as recommended by HSG33.

Avril Burrows, Premises Manager at Pathfield commented on the new canopies: “It looks absolutely amazing, and I am very happy! The installers made sure everything was clear and clean before they left, and the results are great. I think the students will be very happy with them.”

Area 1 (3)

LC_DCM_290321school_42-1 WhatsApp Image 2021-06-04 at 15.17.27 LC_DCM_290321school_21 Area 1 (2)